Det moderne hus del 1 – vinduer og døre

Selvom vi hovedsageligt har fokus på mad og sundhed, skal der selvfølgelig også være plads til lidt mode. Vi regner med at lave en serie om det moderne hus og her i del 1, starter vi ud med at se lidt på vinduer og døre. I næste del ser vi nærmere på dine muligheder for at få billig og miljøvenlig opvarmning med brænde og briketter. I sidste og 3. del kommer vi ind på taget, og hvordan du kan spare penge på varme regningen ved at få et nyt tag.
For mange er et vindue blot et vindue, og når man skal ud og købe nye, er det hovedsageligt materiale og pris man fokuserer på. Måden mange køber dem er at gå ind på google og søge på f.eks. billige vinduer eller danske vinduer, klikker på de første par resultater, ser på prisen og om det er man model man kan bruge. Materiale valg som træ eller plastik er for nogle ikke så vigtigt, så længe prisen er den rigtige.
Heldigvis er der stadig en del som sætter ting som æstetik og kvalitet højest. De skal helst være produceret i Danmark og være i af de klassiske stile, nogle af de mest populære er. Danske forhandlere som f.eks. sparvinduer eller PT vinduer, er at foretrække hvis man er til kvalitet frem for discount.

Dannebrogsvinduer

untitledDet populære Dannebrogsvindue er altid et godt valg når man skal have nye vinduer, det er et typisk sidehængt vinduer i den gamle klassiske danske stil. Dannebrogsvinduer er kendetegnet ved at være inddelt i felter, så det ligner det i farten godt kan ligne det danske flag.

Bondehusvinduer

ruderBondehusvinduer er vinduer der giver din bolig et både klassisk og elegant udtryk, og som stadig meget populære her i 2015. Det er en vindue model der består og mange fag og sprosser og passer godt i en de fleste villaer som ikke er alt for moderne.

Hvis vi skal se lidt på døre, så er det også de klassiske modeller som stadig er populære. Især dem med sprosser passer godt ind i et moderne hjem, hvor man forsøge at bibeholde lidt af det klassiske. Det næste spørgsmål er så om man skal være plastik, træ eller træ alu, og her kan vi med det samme sige at plastik vinduer, bør man helt holde sig fra og vælge en af de to andre typer. Især træ alu, er her de senere år gået hen og blevet meget populære, da både pris og kvalitet hænger godt sammen, og de har en god lang levetid.

Vinduer og døre til dit hjem

Vinduer og døre er en vigtig del af det moderne hus, og noget som virkelig kan være med til at sætte sit præg på lige netop din bolig. I næste afsnit ser vi nærmere på taget, som også er en af de vigtigste elementer for at have et moderne hjem.

Gå til del 2 her
Gå til del 3 her