Del moderne hus del 3 – Nyt tag

Valg af tag til sit hjemEn af de største opgaver du kan lave på dit hjem, er at få lagt et nyt tag. Ikke alene er dette ofte et temmelig dyrt projekt, men det er også et af de projekter som sætter sætter det største præg på huset, og så er det ofte den del som kan reducere din varme regning mest. Har man et meget gammelt tag, som ofte er en smule utæt, og ikke særlig godt isoleret, så er det ofte at man nemt kan reducere sin varme regning med omkring 15%, hvilket for mange svare til omkring 9.000 kroner om året. Det betyder at du over en periode på 10% år har sparet omkring 90.000 kroner i varme, hvilket for mange nok kunne være en god grund til at få lagt et nyt tag.
Det at få lagt et tag er ikke en lille opgave, det er ofte både dyrt og tidskrævende, og har man ikke prøvet det før, så er der masse af forskellige ting man skal tage højde for, som f.eks. hvilken tagtype man skal vælge. Vi ser her lidt nærmere på nogle af de mest populære tagtyper her i Danmark.

Tegltag

Et tegl tag er et af de mest traditionel typer af tag her i Danmark. Man ser dem ofte på forskellige villaer og parcelhuse, enten i form af almindelige røde teglsten eller tegl i sort højglans. Et tegltag er et godt valg for mange, da prisen er acceptable, og kvaliteten rigtig høj. Det isolere godt og kræver ikke specielt meget vedligeholdelse. Derudover er det et nemt tag at lægge, hvilket alt sammen er med til at gøre et tegltag til et favorit valg herhjemme, når der skal lægges nyt tag. Du kan finde meget mere information om tegltag her

Skifertag

En anden populære tagtype i det moderne hus er skifertag. Skifer kommer som enten naturskifer eller keramisk skiffer, men langt de fleste tage herhjemme er natur skifer. Et skifertag er en halv løsning, da prisen på skifer er højere end på de fleste andre materialer. Men du får så også et meget elegant tag, som har en meget stor holdbarhed og levetid. Skifer kræver lidt mere vedligeholdelse end f.eks. et tegltag, men du har så også et af de bedste tage du kan få. Det er tagtype som også isolerer ret så godt.

How to replace your roof with a nyt tag

Betontag

En anden type tag som over de senere år er gået hen og blevet en af vores favoritter, er det billige betontag. Et beton tag er en af de tungere tagtyper, hvilket sætter nogle større krav til konstruktionen af dit tag. Det fås i mange forskellige farver, men falmer en lille smule i farven over tid, sammenlignet med f.eks. et tegl tag. Men ønsker man et godt og billigt tag i høj kvalitet, så bær et betontag være med på ens overvejelser, hvis man står og skal have lagt et nyt tag.

Ståltag

En anden billig tagløsning er et stål tag. Fordelen ved et ståltag, ud over prisen, er at det er meget holdbart, og kan klare nærmest alt slags vejr. Derudover har man ofte mulighed for at ligge det over sit eksisterende tag, og på den måde spare bortskaffelsen af sit gamle tag. Dette er en af tingene som gør at mange vælger at få lagt et nyt stål tag på sit hjem.

Eternittag

En tagløsning som faktisk er endnu mere billig end ståltag, er et eternittag. Prisen på eternitplader er temmelig lav, og det er et tag som er hurtigt at få lagt. Dog er der mange som ikke syntes det er helt så pæn en løsning som mange af de andre tagtyper, men til en garage, udeskur og den slags, kan det være en rigtig god og billig løsning til hurtigt at få udskiftet det gamle tag.

Politics and new roof

Tagpap

På mange moderne huse er tagpap et foretrukket valg. Grunden til dette er at moderne tagpap, er af en noget højrer kvalitet, end hvad det var for blot 10 år siden, og da det nemmere kan formes i forhold til andre tagløsninger, så er tagpap en god kandidat til de huse som ikke lige har en helt almindelig tagform. Tagpap kræver dog lidt vedligeholdelse for at blive ved med at se pænt ud. Har man f.eks. en klassisk villa, så er det sjældent at tagpap er den bedste løsning når der skal lægges et nyt tag.

Dette var så afslutningen på vores mini serie – Det moderne hus, hvor vi bl.a. så nærmere på dine muligheder inden for valg af vinduer, og hvordan du bedst muligt kunne opvarme dit hjem med briketter. I næste artikel vil vi atter se nærmere på noget af den dejlige danske mad.