Halloween mad

Nu nærmer den amerikanske højtid Halloween sig og her i Danmark har efterhånden kastet os over denne højtid som glubske gribbe. For blot 10 år siden grinede de fleste af os, af dem som faktisk fejrede Halloween herhjemme, klædte sig ud i Halloween kostumer eller satte græskar ud. Vi sagde behold dog den højtid hjemme i USA hvor den hører til. Her i 2015 er det faktisk ved at være en større højtid end vores klassiske fastelavn, som jo minder meget om den. Børnene klæder sig ud i Halloween kostumer og går rundt og rasler penge eller slik, Hr. og Fru Danmark sætter græskar lygter ud, ja selv mange unge trækker et uhyggeligt Halloween kostume på, og tager til tema fest. Så antallet af folk der på en eller anden måde deltager i denne begivenhed, er faktisk større end ved fastelavn, noget som vi bestemt ikke havde regnet med for 10 år siden.

Nu handler denne her blog jo hovedsagligt om mad, og i forbindelse med Halloween er der faktisk en hel del meget spændende mad. Måske ikke set med sine gastronomiske øjne, men ikke desto mindre, ret spændende mad. Lad os se på et par eksempler som evt. kan bruges som inspiration.

Chilikrydret græskarsuppe med ost

imagesEn anden spændende ret man kan lave med græskar resterne er Chilikrydret græskarsuppe med ost, som vi laver med følgende ingredienser.
En rigtig efterårsklassiker – fantastisk til halloweenfesten.
Omkring 1-1½ kg græskar rester.
4 styk grofthakkede chalotteløg
30 g smør
2-3 grofthakkede fed hvidløg
2½ dl hvidvin
1 liter hønsebouillon
150 g Castello Marquis
3 tsk groft salt
25 g grofthakkede græskarkerner
1⁄2 tsk groft salt
Tilsæt chili efter behøv, du opnår den bedste smag med at bruge frisk chili.
Friskkværnet peber efter behov

Halloween kage

kageKager er geniale, ikke alene smager de ofte rigtigt godt, men kan ofte udformes rigtigt flot. Så selvfølgelig hører der kager til en god Halloween fest. Et eksempel på en god kage til dette formål kunne være:
250 gram smør
1 dl rapsolie
450 gram rørsukker
6-7 æg
100 g finthakkede mandler
450 g hvedemel
2 tsk vaniljesukker
4 tsk bagepulver
3-4 groftrevede gulerødder
1 groftrevet rødbede
1⁄2 dl fintrevet citronskal

Til Glasuren bruges

300 g flormelis
3 spsk friskpresset citronsaft
1 spsk vand
2 tsk kakao

Efterfølgende kan kagen så dekoreres med forskellige uhyggelige motiver som passer til temaet.

Græskarbrød

broedNår man alligevel har brugt tid på at udhule sit græskar til lygter, så kan man jo lige så godt benytte indholdet til at bage nogle gode brød med. Her er en opskrift på et klassiske græskarbrød
5-600 gram græskar
2½ dl Kærnemælk (kan udskiftes med sødmælk)
2½ dl vand
30 gram smør
50 gram gær
1 spsk groft salt
1 tsk sukker
160 gram durum mel
650 gram hvedemel

Som i kan se, så er der masser af muligheder for at lave noget meget anderledes til denne højtid, især det uhyggelige tema som man ofte forbinder med Halloween gør at man virkelig kan gå all in, og slippe sin kreativitet løs. Kombinerer det med en tema fest, hvor alle deltagere skal møde op iklædt Halloween kostumer, og du kan være sikker på at det nok skal blive et hit.

Posted in: Mad |